Zoek trainingen

Niet zeker of je het examen gaat halen?

Je bent het overzicht een beetje kwijt
Je weet niet zeker of je het allemaal snapt
Je vindt de examenstof moeilijk
Je hebt een deel van de examenuitleg gemist

Die examenstress is nergens voor nodig.

Wij hebben inmiddels al meer dan 30.000 leerlingen geholpen bij de voorbereiding op hun eindexamen.

8,4

10996 beoordelingen

94%

Beveelt ons aan

Volg een examentraining

We herhalen in korte tijd alle examenstof
Krijg handige strategieën en stappenplannen
Oefen het beantwoorden van examenvragen

De onderdelen van elke examentraining

Herhalen belangrijkste examenstof

Tijdens de examentraining herhalen we in korte tijd de belangrijkste examenstof. Elk vak heeft een aantal onderwerpen die leerlingen vaak lastig vinden. Dit kan gaan om een bepaald begrip, een verband uit de theorie of een lastige berekening. Trainers weten precies tegen welke struikelblokken de leerlingen aanlopen bij zijn of haar vak. Tijdens de examentraining is hier dan ook extra aandacht voor. Je gaat aan de slag met het herkennen van lastige onderwerpen op het examen.

Meer informatie +
Stappenplannen eindexamen

Voor elk vak zijn er stappenplannen of strategieën om je te helpen om gestructureerd een vraag te beantwoorden. Je leert om belangrijke informatie uit een bron te halen of om het verband tussen twee begrippen te herkennen. Tijdens de examentraining neemt jouw trainer al deze stappenplannen en strategieën met je door. Zo weet jij precies hoe je een vraag op het examen moet aanpakken en een goed antwoord kan formuleren.

Meer informatie +
Oefenen, oefenen, oefenen

Bij elke examentraining krijg je uitleg over de theorie, maar oefenen is minstens net zo belangrijk. Samen met de trainer oefen je de belangrijkste examenonderwerpen. Voor al je vragen tijdens het oefenen kun je bij de trainer terecht. Vind je een bepaald onderwerp lastig? De trainer kan je vertellen welke oefeningen je kan maken om het onderwerp onder de knie te krijgen. Voor elk onderwerp oefen je een aantal opdrachten uit oude examens zodat je bekend raakt met de vraagstelling.

Meer informatie +
Analyseren eindexamen

Elk examen is natuurlijk anders, maar de verdeling van onderwerpen of aantal vragen is vaak wel hetzelfde. Zo worden lastige begrippen of berekeningen vaak wel op dezelfde manier gevraagd. Tijdens de training zal de trainer je hier meer over vertellen. Hij of zij weet bijvoorbeeld welke berekeningen vaak gevraagd worden. Of bij welke begrippen je alleen maar de definitie hoeft te weten. Tijdens de examentraining leer je wat je kunt verwachten op het eindexamen.

Meer informatie +

Veelgestelde
vragen

Eindsprint team

Heb je een vraag?

Daar zijn we voor! WhatsApp of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 via 085 - 3031157.

Waarom kies ik voor eindexamentraining bij jullie?

Wij doen het net even anders dan anders. Zo zijn onze trainers geen docenten maar studenten en houden we de groepen klein. En dan ook écht klein. Je volgt de training namelijk met maximaal 5 andere leerlingen. Dat betekent:

  • Meer persoonlijke aandacht. De trainer beantwoordt individuele vragen, pakt specifieke problemen aan en volgt jouw voortgang op de voet. Er is simpelweg meer tijd om één-op-één met je aan de slag te gaan.

  • Meer interactie. We gaan voor een open sfeer waarin ruimte is om te discussiëren, ideeën uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Je leert dus niet alleen zelf of van de trainer, maar ook van elkaar.

  • Meer vertrouwen. Hoe kleiner de groep, hoe comfortabeler het is om persoonlijke uitdagingen op tafel te leggen. En ja, in één weekend tijd zien we vaak een hecht clubje ontstaan dat elkaar ondersteunt en motiveert. Zo ga jij met meer vertrouwen en minder stress het eindexamen in!

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

We werken beide dagen met vier trainingsblokken van 1,5 uur. Om de energie erin te houden, wisselen we elk trainingsblok af met een pauze. ‘s Ochtends en ‘s middags heb je tussendoor 15 minuten om wat te snacken en drinken, voor de lunch trekken we een half uur uit.

Behandelen jullie alle examenonderwerpen tijdens de eindexamentraining?

De trainer behandelt de belangrijkste examenstof die jij nodig hebt om te slagen. En omdat we met groepen van maximaal 6 leerlingen werken, is er genoeg tijd om langer stil te staan bij de onderwerpen die je lastig vindt. Geloof ons, jij weet straks alles om jouw eindexamen te rocken!

Wie gaat de eindexamentraining geven?

Geen docent, maar een student die kort geleden met hetzelfde bijltje heeft gehakt. Dat is fijn, want deze student begrijpt precies waar jij tegenaan loopt en beheerst de stof beter dan wie dan ook. Volg je bijvoorbeeld de eindexamentraining natuurkunde, dan is jouw trainer een student natuurkunde of iemand die de lerarenopleiding natuurkunde volgt.

Kun je de examentraining weer annuleren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Tot 14 kalenderdagen voordat jouw examentraining begint, annuleer je kosteloos. Doe dit altijd schriftelijk, via een e-mail of in een WhatsAppje naar 085-3031157. Annuleer je later dan deze termijn, dan brengen wij de kosten alsnog in rekening.