Veelgestelde vragen

Eindsprint team

Heb je een vraag?

Daar zijn we voor! WhatsApp of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 via 085 - 3031157.

Algemeen

Wat is dat nou eigenlijk, zo’n examentraining?

Heel simpel: een examentraining is een intensieve training ter voorbereiding van het eindexamen. Bij ons betekent dat - samen met een trainer en in een groepje van maximaal 6 leerlingen - een weekend lang kennis bijspijkeren, nieuwe leer- en examen strategieën ontdekken en oefenopgaven maken. Maar naast de vakinhoud, focussen we ook op persoonlijke uitdagingen en prestaties. Zo zorgen onze examentrainingen ervoor dat elke leerling met een gezonde dosis zelfvertrouwen het eindexamen ingaat. En natuurlijk, met vlag en wimpel slaagt.

Is een examentraining iets voor mij?

Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Het kan zijn dat je stress ervaart rondom het eindexamen, worstelt met één specifiek vak of onderwerp of net dat beetje vertrouwen mist. Wat jouw uitdaging ook is, samen trekken we die laatste sprint om je klaar te stomen voor de laatste horde.

Waarom kies ik voor examentraining bij jullie?

Wij doen het net even anders dan anders. Zo zijn onze trainers geen docenten maar studenten en houden we de groepen klein. En dan ook écht klein. Je volgt de training namelijk met maximaal 5 andere leerlingen. Dat betekent:

  • Meer persoonlijke aandacht. De trainer beantwoordt individuele vragen, pakt specifieke problemen aan en volgt jouw voortgang op de voet. Er is simpelweg meer tijd om één-op-één met je aan de slag te gaan.

  • Meer interactie. We gaan voor een open sfeer waarin ruimte is om te discussiëren, ideeën uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Je leert dus niet alleen zelf of van de trainer, maar ook van elkaar.

  • Meer vertrouwen. Hoe kleiner de groep, hoe comfortabeler het is om persoonlijke uitdagingen op tafel te leggen. En ja, in één weekend tijd zien we vaak een hecht clubje ontstaan dat elkaar ondersteunt en motiveert. Zo ga jij met meer vertrouwen en minder stress het eindexamen in!

Wat zeggen anderen over jullie examentraining?

Opscheppen houden we niet van, maar we krijgen vaak terug dat ze de kleine groepen, persoonlijke aandacht en jonge trainers wel heel fijn vinden. Op de pagina van elk vak en locatie vind je een link naar de reviews van het afgelopen jaar.

Aanbod

Voor welke vakken kan ik bij jullie examentraining volgen?

Voor de volgende vakken op havo- en vwo-niveau staan er enthousiaste trainers in de startblokken: aardrijkskunde, bedrijfseconomie, biologie, economie, Engels, geschiedenis, natuurkunde, Nederlands, scheikunde, wiskunde A, wiskunde B.

Op welke dagen zijn de examentrainingen?

Onze examentrainingen zijn in principe altijd in het weekend. Dus op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt via de zoekbalk per vak, niveau of stad bekijken in welke weekenden er nog beschikbare trainingen zijn.

Op welke locaties geven jullie examentraining?

Wij organiseren de examentrainingen op vaste locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Eindhoven en Nijmegen. De trainingslocaties - vaak schoolgebouwen - hebben alle faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd weekend.

Examentrainers

Wie gaat mijn examentraining geven?

Geen docent, maar een student die kort geleden met hetzelfde bijltje heeft gehakt. Dat is fijn, want deze student begrijpt precies waar jij tegenaan loopt en beheerst de stof beter dan wie dan ook. Volg je bijvoorbeeld de examentraining natuurkunde, dan is jouw trainer een student natuurkunde of iemand die de lerarenopleiding natuurkunde volgt.

Hoe weten jullie zeker dat de trainer bekwaam is?

Alle trainers selecteren wij op basis van ervaring, kennis en motivatie. Is het een match, dan doorlopen ze eerst nog een trainingsprogramma voordat ze bij ons aan de slag gaan.

Voorbereiding

Moet ik me voorbereiden voor de examentraining?

Nee hoor, je bent hoe dan ook welkom. Hoewel het natuurlijk altijd slim is om gewoon door te gaan met je examenvoorbereiding. Het helpt in ieder geval als je de examenstof van tevoren al zelf doorgenomen hebt. Zo weet je precies waar je vastloopt en kan de trainer je een stuk beter helpen. Dus doe er je voordeel mee!

Wat moet ik meenemen naar de examentraining?

Heel simpel: alles wat je ook meeneemt naar het examen van het vak waarvoor je de training volgt. Neem in ieder geval je favoriete pen en papier mee, maar denk daarnaast aan een geodriehoek, grafische rekenmachine, BiNaS of woordenboek.

Welk (les)materiaal verzorgen jullie tijdens de examentraining?

Tijdens de trainingsdag krijg je van ons twee boekjes van ExamenOverzicht: een samenvatting en een oefenboek. In twee dagen brengt de trainer je hiermee alle stof bij. Ook ligt er een schrift en een pen voor je klaar.

Zorgen jullie voor de lunch tijdens de examentraining?

Nee, je neemt zelf wat mee voor de lunchpauze. Maar omdat we lange dagen maken, zorgen wij natuurlijk wel voor broodnodig brainfood. Denk aan yoghurt, fruit, mueslirepen en water.

Dagindeling

Van hoe laat tot hoe laat duurt een trainingsdag?

De trainingsdag start op zowel zaterdag als zondag om 10.00 uur. Om 17.00 uur breien we er weer een eind aan.

Behandelen jullie alle examenonderwerpen tijdens de examentraining?

Soms wel, maar niet altijd. We focussen ons vooral op de belangrijkste examenonderwerpen. We hebben geen dichtgetimmerd lesprogramma. Als jij veel moeite hebt met een specifiek onderwerp, dan is het fijn dat er de ruimte is om daar wat langer bij stil te blijven staan. Geef ook vooral aan bij je trainer als er onderwerpen zijn die jij sowieso wil behandelen, dan kan daar indien er nog tijd voor is ook rekening mee gehouden worden.

Hoe ziet een trainingsdag eruit?

We werken beide dagen met vier trainingsblokken van 1,5 uur. Om de energie erin te houden, wisselen we elk trainingsblok af met een pauze. ‘s Ochtends en ‘s middags heb je tussendoor 15 minuten om wat te snacken en drinken, voor de lunch trekken we een half uur uit.

Kan ik ook één dag of dagdeel van de examentraining volgen?

Nee, bij ons volg je altijd een tweedaagse training. Die tijd heeft de trainer namelijk echt nodig om alle examenstof goed met je door te nemen. Als het je toch niet lukt om beide dagen (van begin tot eind) aanwezig te zijn, laat het ons dan vooraf even weten. Je betaalt dan wel voor allebei de dagen.

Betalen, wijzigen of annuleren

Met welke betaalmethoden kan ik de training afrekenen?

Je kunt bij het afrekenen kiezen voor betalen met iDEAL of betalen met creditcard.

Kan ik ook een plek reserveren zonder definitief te boeken?

Reserveren zonder boeken is geen optie. Als je graag zeker wil zijn van een plekje, meld je dan meteen aan. Natuurlijk komt het voor dat je er toch niet bij kunt zijn. Als dat zo is, laat dit dan uiterlijk 14 kalenderdagen vóór aanvang van de training schriftelijk aan ons weten om kosteloos te annuleren.

Is het mogelijk om de examentraining in termijnen te betalen?

In principe betaal je de training meteen bij het boeken met iDEAL. Als je het bedrag niet in één keer kunt betalen, neem dan contact met ons op. We bekijken samen met jou de opties voor een betaling in termijnen. Houd in dat geval wel rekening met extra administratiekosten.

Kan ik de examentraining na mijn aanmelding nog annuleren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Tot 14 kalenderdagen voordat jouw examentraining begint, annuleer je kosteloos. Doe dit altijd schriftelijk, via een e-mail naar [email protected] of in een WhatsAppje naar 085-3031157. Annuleer je later dan deze termijn, dan is het niet mogelijk om de kosten terug te krijgen.

Kan ik mijn inschrijving wijzigen naar een andere datum of locatie?

Jazeker, net als bij annuleren kan dit tot 14 kalenderdagen voordat jouw examentraining begint. Mail, WhatsApp of bel ons, dan zoeken we samen naar een andere optie die beter past. Start jouw training al over minder dan 14 kalenderdagen? Bel of WhatsApp gewoon! Geen garanties, maar wie weet is er nog iets mogelijk.

Is er een wachtlijst voor volgeboekte examentrainingen?

Als alle plekken voor de training gevuld zijn, dan is het voor die specifieke examentraining niet meer mogelijk om je in te schrijven. Ook niet voor een wachtlijst. Omdat we met een annuleringstermijn van 14 dagen werken, wordt het voor ons te kort dag om nog te schuiven.

Examenboekjes

Bevatten de examenboekjes alle examenstof?

Elke samenvatting is geschreven volgens de richtlijnen van de syllabus van dat vak. Deze syllabus wordt door het CvTE gepubliceerd op Examenblad.nl. Zo weten we zeker dat onze samenvattingen de volledige examenstof bevatten.

Hoe bekijk ik de digitale versie van de boekjes?

Digitale examenproducten zijn te bekijken via je smartphone (ExamenOverzicht app), tablet of laptop. Wanneer je een examenproduct bestelt, krijg je een bestelnummer en een code per e-mail toegestuurd. Deze informatie kun je gebruiken in onze mijn account omgeving van examenoverzicht.nl. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je in de mijn account omgeving deze informatie invoeren om jouw examenproduct te activeren. Nadat je jouw digitale bestelling hebt gekoppeld aan je account, kun je deze in jouw account lezen bij ‘Mijn samenvattingen’.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Binnen 3 werkdagen heb je jouw bestelling in huis. Als jij vandaag iets bestelt, sturen we dit de volgende werkdag op. In principe zal het product dan de daaropvolgende dag bij jou thuis aankomen. We zijn afhankelijk van het PostNL bezorgschema. Dat wil zeggen dat post wordt bezorgd van dinsdag tot en met zaterdag. De digitale versie van jouw examenproducten ontvang je binnen een uur in jouw e-mail.

Hoe kan ik een QR-code scannen?

In de samenvatting vind je verschillende QR-codes waarmee je een video kunt bekijken van DigiStudies. Je kunt deze QR-code scannen via de camera van je telefoon. Oudere toestellen ondersteunen het scannen van de QR-codes niet altijd, in dat geval kun je altijd een QR-scanner downloaden in de App Store of de Play Store.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij versturen jouw bestelling via PostNL als brievenbuspakketje. Dit past gewoon door de brievenbus en hoef je niet voor thuis te zijn. In het geval je 5 of meer producten bestelt, dan past dit niet meer in een envelop en zullen we het als pakketje versturen.